U verhuist

Als u verhuist in Nederland, krijgen wij uw nieuwe adres automatisch door van de gemeente. U kunt wel uw postadres veranderen. Alleen als u in of naar het buitenland verhuist, moet u uw nieuwe adres aan ons doorgeven.


U verhuist in of naar het buitenland

Als u in of naar het buitenland verhuist of als u binnen het buitenland verhuist, moet u uw nieuwe adres aan ons doorgeven via het formulier ‘Verhuizing naar of in het buitenland doorgeven’. Als u in het buitenland woont, krijgt u elk jaar in oktober het formulier ‘Bewijs van in leven zijn’. Dit formulier moet u elk jaar invullen en naar ons opsturen. Als u dit niet doet, betalen wij uw ouderdomspensioen niet meer. Op het formulier moet een officiële stempel staan van de Nederlandse ambassade, het consulaat, de burgerlijke stand of een notaris. Dit mag ook een verklaring van echtheid zijn van een van deze instanties.


Andere regels in het buitenland

In het buitenland kunnen andere belastingregels gelden. Wij houden volgens de Nederlandse regels belasting in op uw ouderdomspensioen. Misschien betaalt u een tweede keer belasting over uw ouderdomspensioen in het land waar u woont. Om dit te voorkomen, heeft Nederland met een groot aantal landen afspraken gemaakt. Wilt u weten of dat ook geldt voor het land waar u woont? Kijk dan op de website van de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor meer informatie.