Je pensioenpremie

Je bouwt ouderdomspensioen op voor je inkomen later. Voor je pensioenopbouw betaal je automatisch pensioenpremie.

1. Je betaalt samen met je werkgever 

Samen met je werkgever betaal je voor de opbouw van jouw ouderdomspensioen. Je betaalt 8,4% premie over je pensioengrondslag. Je werkgever houdt de premie in op je brutosalaris. Op je salarisstrook zie je hoeveel premie je betaalt. Je werkgever betaalt ook voor jouw pensioenopbouw. Hij betaalt net zoveel als jij: 8,4% over je pensioengrondslag. Je werkgever en jij betalen voor jouw pensioenopbouw dus samen pensioenpremie van 16,8% over je pensioengrondslag.

2. Wij beleggen het pensioengeld 

Voor de pensioenpremie die je betaalt, krijg je later ouderdomspensioen. Wij beleggen je pensioenpremie. Als we de pensioenpremies op een spaarrekening zouden zetten, dan zouden we niet genoeg geld hebben om alle pensioenen te betalen. Door te beleggen wordt het pensioengeld meer waard dan wanneer de pensioenpremie op een spaarrekening staat. Wij vertellen je graag meer over waarom we beleggen, over hoe we beleggen en waarin we beleggen. Of lees met welk resultaat we beleggen.

3. Je kunt zien hoeveel je opbouwt met de pensioenpremie die je nu betaalt

Je pensioen is het inkomen waarvan je moet leven als je met pensioen gaat. Log in met je DigiD om te zien hoeveel ouderdomspensioen je bij ons hebt opgebouwd en hoeveel je later krijgt. Je ziet ook hoeveel nabestaandenpensioen je partner en kinderen krijgen als jij overlijdt. Je kunt dit ook zien op www.mijnpensioenoverzicht.nl