Je pensioenregeling

Je pensioenregeling bij ons is een regeling die de sociale partners (de werkgevers- en werknemersorganisaties) in de horeca en catering hebben afgesproken. Wat betekent dit voor jou? 


Je bouwt alleen ouderdomspensioen op

Je bouwt bij ons ouderdomspensioen op zolang je werkt in de horeca of catering of bij een werkgever die bij ons is aangesloten. Dat doe je vanaf je 21e tot je 68e. Je bouwt ouderdomspensioen op over een deel van je salaris tot € 39.676 bruto per jaar (in 2021). Let op: dit is het maximum salaris waarover je ouderdomspensioen opbouwt als je fulltime werkt. Werk je parttime dan is het deel van het salaris waarover je ouderdomspensioen opbouwt in verhouding lager. Verdien je meer dan € 39.676 per jaar, dan bouw je over het salaris boven € 39.676 geen ouderdomspensioen op.  

We leggen je graag uit hoeveel ouderdomspensioen je opbouwt.

Je kiest zelf of je extra wilt verzekeren

Je hebt bij ons niet automatisch iets voor je nabestaanden geregeld. Je moet daar zelf voor kiezen. Of je werkgever kan dat doen. Standaard is er niets geregeld voor je nabestaanden. Je kunt nabestaandenpensioen verzekeren bij een pensioenverzekeraar, of je kunt bij ons nabestaandenpensioen verzekeren. Lees hoe je bij ons nabestaandenpensioen verzekert.

Veranderingen in je privéleven of werk kunnen je pensioen beïnvloeden

Een aantal veranderingen in je werk en privéleven, heeft invloed op je pensioen bij ons. Welke veranderingen dat zijn en hoe ze jouw pensioen kunnen beïnvloeden, lees je hier.

Je kunt nog enkele keuzes maken

Om te zorgen dat jouw pensioen in de horeca en catering zo goed mogelijk aansluit op jouw situatie, kun je enkele keuzes maken tijdens het opbouwen van pensioen, als je stopt met opbouwen van pensioen of als met pensioen gaat. Daarover lees je hier meer