Wat weet jij over pensioen?

Weet jij hoeveel pensioen je nu eigenlijk bij ons hebt? En wie er voor dat pensioen betaalt? In onderstaande video’s zie je wat jouw collega’s eigenlijk weten van hun pensioen. Weet jij de antwoorden op de vragen die wij aan hen stelden?

Vraag 1: Hoeveel pensioen heb je nu eigenlijk?

 

Wil je weten hoeveel pensioen jij bij ons hebt, log dan even in op jouw persoonlijke pagina.


Vraag 2: Wie dragen er bij aan jouw pensioen?

 

Jouw pensioen wordt door jouw werkgever netjes voor je geregeld. Meer over jouw pensioenpremie lees je op onze website.


Vraag 3: Als je gaat trouwen, waar moet je dan over na gaan denken?

 

Niet alleen trouwen heeft invloed op je pensioen. Wat veranderingen in je leven kunnen betekenen voor je pensioen lees je op onze website.


Vraag 4: Hoe kan je je pensioen aanvragen?

 

Je kunt je pensioen negen maanden voordat je AOW ingaat bij ons aanvragen. Dat doe je eenvoudig digitaal in jouw persoonlijke omgeving.


Je pensioenleeftijd is wellicht nog ver weg. Toch zijn er redenen om nu al mee bezig te zijn met je inkomen voor later. Bijvoorbeeld bij het kopen van een huis of als je gaat trouwen. Want als je alles goed regelt, voorkom je verrassingen later.
 

Heb je een andere vraag over jouw pensioen?

Dit is een selectie van vragen die je kunt hebben over je pensioen. Meer interessante vragen vind je in het overzicht van veel gestelde vragen op onze website.

Ben je benieuwd naar hoe het er voorstaat met jouw pensioen bij ons en of je iets kan of moet aanpassen? Log dan even in op jouw persoonlijke pagina met je Digid.