Je krijgt een andere baan of wordt werkloos?

Word je werkloos, dan heeft dat gevolgen voor je pensioen.

 

De opbouw van je ouderdomspensioen stopt

Word je werkloos dan bouw je geen ouderdomspensioen meer op. Het ouderdomspensioen dat je hebt opgebouwd, blijft van jou.

Word je werkloos en bouwde je in het verleden ook extra ouderdomspensioen op? Dan blijft het extra ouderdomspensioen dat je opbouwde van jou.

 

De verzekering voor nabestaandenpensioen stopt

Misschien had je ook nabestaandenpensioen verzekerd? Die verzekering stopt als je niet meer in de horeca of catering werkt. Je kunt een deel van je opgebouwde ouderdomspensioen omzetten in nabestaandenpensioen. Hierdoor wordt je ouderdomspensioen lager. Je nabestaanden krijgen dan wel nabestaandenpensioen als je overlijdt. 

 

Je kunt de pensioenopbouw en nabestaandenpensioenverzekering vrijwillig voortzetten

Als je werkloos wordt, kun je zelf de opbouw van ouderdomspensioen en verzekering van nabestaandenpensioen voorzetten. Dit heet  ‘vrijwillige voorzetting’. Dat betekent dat je zelf ouderdomspensioen bij ons opbouwt. Je betaalt de hele premie zelf: jouw eigen deel én het deel dat je werkgever betaalde. Ook de opbouw van extra ouderdomspensioen kun je voortzetten. Of de verzekering voor nabestaandenpensioen. Je kunt de extra pensioenopbouw en de nabestaandenpensioenverzekering maximaal 3 jaar zelf voortzetten. Lees meer over vrijwillige voortzetting.

 

Vraag vrijwillige voortzetting binnen 9 maanden aan

Stuur ons een brief of mail binnen 9 maanden nadat je uit dienst bent en je pensioenopbouw stopt. Wij kijken dan of je voldoet aan de voorwaarden voor vrijwillige voortzetting.